Afgelopen vrijdag 23 juni was een feestelijke opening van van JE theetuin. Achter het vertrouwde pand lag al jaren een grote tuin verborgen. Jorina van der Beek, eigenaar, zag de mogelijkheden van deze woeste tuin en droomde van een gezellige theetuin. “Die droom had ik al jarenlang, maar dankzij de inzet van een grote groep vrienden is het er dan toch van gekomen.”

De tuin was al 18 jaar niet onderhouden en overwoekert door planten en struiken. Bij het ontginnen stuitten ze op allerlei materialen, zoals een oud tuinpad en tegels. Tot ieders verrassing bleek de tuin zoveel groter te zijn dan gedacht. Ruim 200 m2 tuin kwam beschikbaar voor het plan van JE Theetafel. “De oude materialen hebben we direct weer ingezet. De tegels zijn hergebruikt en dat past helemaal bij de aanpak van onze Engelse Tearoom. Ook in onze Tearoom is de inrichting van hergebruikt materiaal.”

De nieuwe theetuin van JE Theetafel werd vrijdagmiddag om 15.00 uur  geopend door Carla Dik-Faber, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie en zelf een warm pleitbezorger van duurzaamheid. “We zijn er helemaal klaar voor om iedereen te ontvangen” zegt Jorina van der Beek. “Ik hoop dat we deze zomer het terras steeds vol zien lopen en iedereen kan genieten van de rust en ontspannen met een kopje thee en de door onszelf gemaakte lekkernijen.”

Het terras aan de Zandstraat biedt plaats aan 40 personen.

Theetuin geopend !