Een paar recepten die we graag met jullie delen:


Glutenvrije scones

Scones aangepast

Ingrediënten:

  • 250 gr glutenvrije broodmix
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanille suiker
  • 75 gr boter
  • 1 ei
  • 175 ml volle melk

Verwarm de oven tot 200 graden
Meng de broodmix, bakpoeder en vanille suiker in een bak.
Voeg de boter toe en kneed de bloem en boter met de punten van je vingers.
Breek het ei in een glas en vul het verder met melk tot aan de rand van het glas.
Klop de melk en het ei samen.
Giet dit bij de boter en bloem mix.
Schep de vloeistof door de mix tot en stevig deeg.
Trek 12 ronde balletjes en bak in de oven 12 minuten tot lichtbruin
Eet warm met aardbeien jam en zure room.


1__7__ms1.rvf_2


Carrotcake à la JE Theetafel

Ingrediënten:

  • 160 gr. Bloem
  • 1 tl. Bakpoeder
  • 1 tl. Baking soda
  • 2 tl. Kaneel
  • Snufje zout
  • 3 eieren
  • 225 ml. Olie
  • 270 gr. Suiker
  • 55 gr. Kokos
  • 250 gr. geraspte wortel
  • 1 cup havermout

Voeg eerst de eieren, olie, suiker en kokos goed door elkaar. Voeg daarna de bakpoeder, baking soda, kaneel en zout toe, meng nogmaals goed. Daarna beetje voor beetje bloem, wortels en havermout toevoegen, blijven roeren tot het een mooi mengel is. Giet het mengsel in een bakblik en bak de carrotcake 55 min. Op 160 gr. C

Controleer met een breinaald of de cake droog is van binnen, anders nog iets langer laten staan. Cake laten afkoelen.

Maak een mengsel van 200 gr. roomkaas, 4 eetlepels poedersuiker en wat citroensap naar keuze. Eventueel kan je hierbij sinaasappelschilletjes toevoegen voor een lekker fruitig effect.

Eet smakelijk!